Agenda

JoureBallon Feesten, Joure
In Joure vind vanaf 23-7 tot 27-7 de ballonfeesten plaats. Een jaarlijks terugkerend festijn waarbij dagelijks een 35 hete-luchtballonen opstijgen vanaf het festival terrein. Elke dag zijn er ook diverse festiviteiten, zoals een paardendag of een kinderdag. Kijk op de website voor meer informatie.

Zandsculpturen festival SneekSneek

Camera’s rolling… Action! Het Zandsculpturen Festival keert ook dit jaar weer terug naar Sneek, en wel met een heel spectaculair thema: Hollywood! Van oude klassiekers van het witte doek, tot de nieuwste kaskrakers… allemaal uitgebeeld in zand!

LeeuwardenCity proms Leeuwarden
27 t/m 29 Juni

CityProms, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland heeft dit jaar als thema ‘Dans’. Tijdens de opening wordt daarom een sensationele dans van Grietine Molenbuur opgevoerd.

Ruim veertig muzikanten, orkesten en dansgezelschappen verzorgen het laatste weekend van juni optredens vanaf diverse podia in de Leeuwarder binnenstad.

Glemmer Beachfestival, Lemmer

Na de succesvolle editie van vorig jaar, die een
recordaantal van 22.500 bezoekers trok, wordt het
festival op verschillende manieren uitgebreid. Naast de bekende grote tent zijn er dit jaar óók 3 dagen live optredens in de Sun & Fun tent én akoestische, intieme kampvuurconcerten in een grote Tipi-tent met haardvuur!

PC kaatsen, FranekerFraneker

De grootste kaatswedstrijd van het jaar vindt dit jaar plaats op 30 Juli. Tijdens deze dag is Franeker even de hoofdstad van Friesland. Alle ogen van sportminnend Friesland zijn gericht op het Sjukelan, het strijdtoneel van deze dag.

SkutsjesilenSkutsjesilen
19-7 t/m 1-8 2014

Op 19 augustus begint weer het jaarlijkse zeilfestijn, het SKS skutsjesilen. Op de website van de SKS kunt u precies zien op welke dag waar het feest is. Dichterbij dan vanaf het water kunt u niet komen om deze oude sport te bewonderen.

SneekweekSneekweek
2 t/m 7 augustus 2014

De Sneekweek is een jaarlijks terugkeren evenement dat wordt georganiseerd door de koninklijke watersportvereniging Sneek en de Gemeente. Tijdens deze week zijn er elke dat zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Tevens worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseer in Sneek, zoals een vlootschouw, muziekfestival en een kermis.

Veenhoop festival
18 t/m 21 Juli, de Veenhoop

Deze editie van het Veenhoop festival krijgt een bredere opzet. Het vier dagen durende festival, wat op 18, 19, 20 en 21 juli gehouden wordt krijgt er een tweede tent en een outdoor area bij. In deze nieuwe tent is het de bedoeling om aanstormend talent te laten spelen

HarlingenVisserijdagen, Harlingen
27 t/m 30 augustus, 2014

De visserijdagen in Harlingen worden dit jaar voor de 55e maal georganiseerd. Het festival aan de Waddenzee, wat in 2009 werd uitgeroepen tot beste regio festival van Nederland, biedt een uitgebreid programma voor jong en oud. Vier dagen lang staat Frieslands enige zeehaven-stad weer bol van de muziek, dans, zang, folklore, sportieve evenementen en cultuur. Dit alles tegen een decor van ruim vijfhonderd monumenten en moderne visserij en handelshaven.