FAQ

Inhoudsopgave:

Maatregelen met betrekking tot Corona:

We zijn genoodzaakt voor ieders veiligheid om maatregelen te nemen om besmettingen te voorkomen. Hieronder vind u een beknopt overzicht van de maatregelen die wij nemen.

 • Als u de boot ophaalt komt u met bij voorkeur 1 persoon inchecken, indien het niet anders kan met max. 2 personen. rest van de bemanning wacht buiten. Bij het inchecken houdt u  (en wij) 1.5 meter afstand
 • Toilet en douchevoorziening is gesloten, u wordt verzocht om het sanitair van uw gehuurde boot te gebruiken
 • Indien u klachten ervaart voor tijdens of direct na uw reis vragen wij u vriendelijk dit met ons te delen. Zo kunnen we meer besmettingen voorkomen.
 • Uitleg bieden wij op gepaste afstand en gaat dus anders dan u van ons gewend bent. natuurlijk zorgen wij er wel voor dat u veilig en met genoeg informatie te varen gaat.
 • Een vaarcursus wordt gegeven met indien mogelijk minder mensen aan boord en met voorzorgsmaatregelen, wij verzoeken u ook vriendelijk de door ons aangereikte middelen te gebruiken.
 • Indien een boot schoongemaakt is/ gedesinfecteerd wordt deze door niemand anders nog betreden dan door de eerstvolgende huurder. Het bekijken van schepen voor een later tijdstip zal daardoor lastiger worden om de hygiëne te waarborgen.
 • Wij verhuren tijdelijk geen lakenpakketten en handdoeken, deze dient u zelf mee te nemen.
 • Dekbedden en hoofdkussens liggen normaal gesproken aan boord. Deze dient u op dit moment zelf mee te nemen.

Hoe gaat het als we de boot ophalen?

Twee weken voor vertrek ontvangt u van ons de laatste reisinformatie. Hierbij ontvangt u een formulier waarbij u eventueel extra bij te boeken opties aan kunt geven maar ook uw verwachte aankomsttijd.
Uw boot is beschikbaar vanaf het tijdstip dat vermeldt staat op uw contract. Als u aankomt bij Yachtcharter Sneek dan kunt u zich melden bij onze receptie. Hier krijgt u eventuele laatste uitleg van de afvaartprocedure, wordt de noodzakelijke administratie bijgewerkt en daarna wordt u naar uw schip gebracht. U krijgt tijd om uw bagage aan boord te brengen en eventuele spullen op hun plek te leggen. Als u alles aan boord heeft wordt u verzocht dit aan te geven bij de receptie, zodat wij weten dat u klaar bent voor de technische uitleg.  Indien u een vaarcursus heeft geboekt komt de schipper aan boord op het door u aangegeven tijdstip.

Na bovengenoemde handelingen kan uw vaarvakantie echt beginnen.

Mogen we een hond meenemen aan boord?


U mag een hond meenemen aan boord. Hierbij geldt u mag één hond meenemen tegen een kleine vergoeding i.v.m. het extra schoonmaakwerk. Als u uw hond mee wilt nemen vragen we u dat van te voren te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Het meenemen van een hond kost €30,- per vaarvakantie.

Mag ik op het IJsselmeer of de Waddenzee varen?


In principe is het antwoord op deze vraag; nee, u mag niet met onze schepen op het IJsselmeer en de Waddenzee varen.
Echter hebben wij sinds 2014 een nieuwe Amsterdam route toegevoegd waarbij u wel het IJsselmeer passeert. Voor het varen van deze route hebben wij strenge eisen; u moet minimaal eenmaal eerder bij ons een schip gehuurd hebben en er zijn maar een paar schepen die in aanmerking komen voor deze route. Mocht u interesse hebben in het varen van de Amsterdamroute dan kunt u contact met ons opnemen over de eisen en de mogelijkheden.

Kunnen we fietsen mee aan boord nemen?


U kunt fietsen meenemen aan boord. Echter nemen standaard fietsen veel ruimte aan boord in beslag. Bij ons kunt u ook kleine vouwfietsen huren die minder ruimte in beslag nemen. Dit is belangrijk zodat u genoeg ruimte heeft voor het aanleggen van het schip.

We hebben geen ervaring, kunnen we toch een boot huren?


Ook zonder ervaring kunt u bij ons een boot huren. Naast de standaard technische uitleg raden wij wel ten zeerste aan om een vaarcursus bij te boeken. Wij werken samen met Vaarschool Noord Nederland en bieden verschillende mogelijkheden m.b.t. het volgen van een vaarcursus aan. Een vaarcursus boekt u al vanaf 2 of 4 uur. Er komt een schipper bij u aan boord op het door u gehuurde schip en gaat met u te varen. U krijgt o.a. uitleg over waar u op moet letten als u gaat varen, regelgeving en er wordt geoefend met aanleggen en manoeuvreren. Meer informatie mbt vaarcursus

Zijn er buiten de kosten die u aan de huur kwijt bent nog kosten om rekening mee te houden?


Wij brengen eenmalig schoonmaakkosten in rekening, de hoogte van het bedrag is afhankelijk van de lengte van het door u gehuurde schip. Daarnaast wordt het schip bij terugkomst weer vol getankt, het dieselverbruik brengen wij ook in rekening.
Naast de kosten die u bij ons kwijt bent moet u nog rekening houden met het betalen van eventueel brug en sluis- en liggeld, afhankelijk van waar u gaat overnachten.

Wij vragen een borg van € 500,00

Welke routes kan ik varen?

Uw vaarvakantie begint bij het huren van een boot maar een route uitstippelen is voorpret waar we graag een steentje aan bij dragen. Op onze website vindt u verschillende vaarroutes, bij deze routes vindt u ook de duur van de routes en overnachtingsvoorstellen. Natuurlijk bent u ook vrij zelf een route samen te stellen, mits deze op de binnenwateren blijft. U moet wel rekening houden met doorvaarthoogtes, dieptes en de breedte van het door u gehuurde schip. Mocht u routewensen hebben die niet op onze voorgestelde routes staan dan helpen wij u graag op weg.
De exacte uitwerkingen en details van onze routevoorstellen vindt u aan boord.

Wat is er aan boord aanwezig?


Op onze website vindt u een algemene inventarislijst en de scheepsuitrusting. Deze lijst geeft een indicatie van wat u aan boord kunt verwachten, kleine verschillen per boot onder voorbehoud. De aantallen zijn in de algemene lijst niet vermeld omdat dit per boot verschilt.

Voor de kopjes, glazen en borden geldt: het maximaal aantal personen op het schip plus twee, dus bijvoorbeeld: heeft u een schip gehuurd waar vier personen op kunnen slapen dan zijn er 6 kopjes en 6 borden aanwezig.

Ik wil nog graag opties bij bestellen hoe doe ik dat?


Dit kunt u op verschillende manieren doen;

 1. Direct bij boeking van het schip
 2. U heeft al een boot gehuurd en wilt toch nog opties bij boeken dan kan dat via de mail of telefonisch doorgegeven worden
 3. Twee weken voor afvaart ontvangt u van ons de laatste reisinformatie. Op dit formulier kunt u de gewenste opties aangeven.

Kan ik elektronische apparatuur aansluiten aan boord?


Dat kan, onze schepen hebben allen een omvormer aan boord voor 220 Volt.
Dit betekent, dat u zonder walstroom ook de beschikking heeft over 220 Volt, maar wel met een gelimiteerd wattage.
Kleine apparaten, zoals telefoonladers en computers zullen het gewoon doen, grote verbruikers, zoals stofzuigers of een haarföhn zullen het niet doen.
Ligt de boot aan de walstroom, dan heeft u gewoon 220 Volt zoals u dat thuis ook heeft.

Is het geschikt om met kinderen te varen?

Varen met kinderen is juist een aanrader. U bent veel buiten en veel van onze schepen bieden veel ruimte om op het dek te vertoeven. Bij mooi weer kunnen kinderen lekker zwemmen. Een vaarvakantie biedt veel afwisseling wat voor kinderen erg leuk is. We hebben ook twee schepen (Simmerskip 950 AK Dolores/Twirre) waar een kinderbedje aan boord is voor de kleinste schippers. Bij de receptie krijgt u zwemvestjes mee voor uw kinderen.

Welke periode kan ik een boot huren?


Het vaarseizoen op onze planner loopt van maart tot begin november. In het voor- en naseizoen heeft u de mogelijkheid om een weekend, midweek of week te huren. In het hoogseizoen verhuren we over het algemeen alleen per hele weken. Mocht u een alternatieve periode willen huren of buiten de zomermaanden dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Is er een parkeerplek voor mijn auto?


Rondom ons bedrijfspand is parkeer gelegenheid. Dit parkeerterrein is voorzien van een hek maar parkeren is wel op eigen risico.

Ik wil ‘s morgens aan boord kan ik de avond van te voren in de buurt overnachten?


Jazeker, in de buurt van Sneek zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden. Bij feestdagen zoals Hemelvaart en u vanaf 10.00 uur aan boord mag bieden wij een optie om een voorovernachting te boeken. In dat geval mag u de avond van te voren al aan boord overnachten.

Ik ben slecht ter been, is varen wel geschikt?


Ook u kunt bij ons een vaarvakantie boeken. Als u met meerdere mensen aan boord bent, die kunnen helpen met aanleggen, is het geen probleem. Wij hebben zelfs enkele boten, zoals de Senner die juist heel geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn. 

Ik heb geen vaarbewijs kan ik een boot huren?


Op schepen tot 15 meter mag u zonder vaarbewijs varen. Bij ons kunt u een boot huren zonder vaarbewijs, deze heeft u wettelijk niet nodig. Heeft u geen ervaring raden wij u wel aan een vaarcursus bij te boeken.

Hoe zijn de sanitaire voorzieningen aan boord?


Op elk schip is sowieso 1 toilet en 1 douche aanwezig. Bij sommige schepen zijn dat er meer. Bij het Simmerskip 1200 cruise (Breva) en het Simmerskip 1200 cruise-hybride (Simmer Twirre) zijn er zelfs 3 complete badkamers aanwezig.

Hoe laat mogen we aan boord?


De tijd van aanvang staat vermeld op uw contract. Dan ligt het schip voor u klaar. Over het algemeen (sommige feestdagen uitgesloten) is dat vanaf 15.00 uur.

Zijn er zwemvesten aan boord?


Zwemvesten kan men gratis meenemen vanaf het kantoor van Yachtcharter Sneek, hier krijgt u vesten op maat. Kinderen krijgen verplicht een zwemvest mee.