Verzekeren

Wij krijgen veel vragen over hoe onze schepen verzekerd zijn en wat onze gasten zelf nog kunnen verzekeren.

Allereerst zijn onze schepen All-Risk verzekerd. Dit betekent dat als er iets ernstigs met het schip gebeurd, wij hier voor zijn verzekerd.
Bij deze verzekering zit voor ons ook een eigen risico. Om hiervan een deel af te dekken en ervoor te zorgen dat onze klanten zorgvuldig omgaan met het schip, vragen wij een borg.

Deze borg bedraagt € 500,-

Wat kunt u nog bij verzekeren?

Er zijn voor uw vaarvakantie 3 verschillende verzekering om nog af te sluiten. Deze verzekering worden afgesloten bij Unigarant, het verzekeringskantoor waar wij mee samen werken.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering spreekt natuurlijk voor zich, maar wordt door ons wel altijd aangeraden. Zeker voor de mensen die vroeg boeken is het een stukje zekerheid waar iedereen baat bij heeft. Mocht er iets gebeuren in de tussenliggende tijd en kunt u onverhoopt niet te varen, dan keert Unigarant gewoon uit. Heeft u de verzekering niet dan bent u altijd een deel of de gehele som van de huurprijs kwijt.

Ijs en Storm verzekering.

Gaat u in het voor of najaar te varen dan is een storm en ijs verzekering geen slecht idee. Deze verzekering dient minimaal 28 dagen vantevoren worden afgesloten, maar geeft bij slecht weersvoorpellingen wel u uw huursom weer terug.

Waarborg verzekering

De waarborg verzekering is een verzekering die u afsluit voor de 500,- borg die u aan ons betaald. Dit betekent dat u een klein bedrag (circa 45 Euro) betaalt, voor het geval wij een deel of de gehele borg inhouden.
Heeft u zo’n verzekering afgesloten, dan betaalt u aan ons nog steeds de borg. Mocht er bij terugkomst iets zijn waardoor wij de borg, of een deel van de borg, inhouden, dan krijgt u hiervoor een rekening die u kunt indienen bij Unigarant.

Heeft u bij ons een schip gehuurd dan kunt u online de verzekeringen afsluiten.
(alleen Nederlandse gasten)

Online verzekering afsluiten

Varen in Friesland