Met de Houseboat op vakantie

Met de HouseBoat op vakantie

Het unieke ‘HouseBoat-gevoel’

Nederland vanaf het water is zeer bijzonder. De rust, de ruimte en de natuur geven het ultieme vakantiegevoel. Aan boord van de HouseBoat ervaar je maximaal comfort en heb je een sterke connectie met de wereld om je heen.

Zowel vanuit het woongedeelte als vanuit de master bedroom, geven de hoge ramen een wijds uitzicht. Je beschikt zelfs over een eigen terras aan het water. De HouseBoat kan door ons worden afgemeerd op de mooiste plekjes op het water. Zo kunt u bijvoorbeeld verblijven op een van de prachtige Marrekriteplekken die Friesland rijk is. Dat levert een unieke ervaring op. Onvergelijkbaar met enige recreatiepark of jachthaven.

Stel je zelf eens voor; ‘Onvergetelijk zomernachten onder een sterrenhemel die je maar zelden ziet. De deuren van de master bedroom staan open en de geluiden van de natuur stromen naar binnen. Een vroege duik lijkt bijna vanzelfsprekend’

Wat is een HouseBoat nu precies?

Een HouseBoat is een betrekkelijk nieuw type vaartuig. Je kunt het nog het beste omschrijven als een varend vakantiehuisje. De ruimte aan boord is niet vergelijkbaar met een traditioneel motorjacht en komt meer in de buurt van een woonboot.

In de HouseBoat verblijf je in feite op het water en heb je rondom veel meer zicht dat in een motorjacht. Ook voor mensen die graag op of aan het water verblijven maar die niet zelf willen varen, is de HouseBoat een interessante oplossing. Wij kunnen de HouseBoat aanmeren op een locatie naar keuze en verzorgen eventueel ook een verplaatsing.

Varen met de HouseBoat

De HouseBoat is ontwikkeld door het team Yacht Charter Sneek. Het is een echte boot waar de rompvorm is gericht op goede vaareigenschappen. Voorzien van een boeg- en hekschroef is de boot zeer goed te manoeuvreren.

De boot draait in feite om haar as. Op het zonnedek is een stuurstand geplaatst voor een goed zicht rondom. Dit draagt eraan bij dat de HouseBoat met enige ervaring goed zelf te besturen is. Indien deze ervaring ontbreekt, bieden wij een haal- en brengservice en eventuele verplaatsing aan tijdens de vakantie.

Volop plezier voor iedereen

Voor jong en oud. De HouseBoat biedt alles voor maximaal watersportplezier.

Denk eens aan het bijhuren van een sloep voor leuke dagtochten. Of twee sup planken om samen leuke sportieve tochten te maken. De kano of een kleine zeilboot kunnen ook makkelijk mee. Of de Zodiac voor de kinderen. Vergeet vooral de vishengels niet want vanaf je eigen balkon is het heerlijk ontspannen genieten tijdens een zonsopkomst of -ondergang. .

Optioneel bij te huren

Vraag eens naar de mogelijkheden bij ons team.

fas2

Stel je zelf eens voor; ‘Pakken we de bijboot om vanavond bij dat leuke restaurantje aan wal eten of koken we zelf en eten we op ons eigen terras aan het water?

Nederlandse bouwkwaliteit

De HouseBoat is ontworpen door een Nederlandse jachtontwerper Jan Visser en is gebouwd door de Nederlandse werf SRF Shipbuilding.

Het team van Yacht Charter Sneek heeft alle beschikbare ervaring ingezet om vakantieplezier te maximaliseren. Zo is het comfort in het vroege voorjaar en het late najaar zeer hoog door de vloerverwarming met thermostaat. Tezamen met de goede isolatie geeft het een constant binnenklimaat. Door al deze expertises is de HouseBoat een uitstekend varend schip met alle gemakken van een vakantiehuis gebleken. Een Nederlands kwaliteitsproduct waar we trots op zijn.

De mooiste bestemmingen binnen bereik

Yacht Charter Sneek heeft twee speciale vaarroutes ontwikkeld voor de HouseBoat. Deze brengen je langs schitterende locaties aan het water die uitstijgen boven de beste vakantieparken.

Langs de route kom je langs de mooiste Friese dorpjes en steden. Binnen de vaarroutes worden adviezen gegeven over mooie aanmeerlocaties en leuke bezienswaardigheden of activiteiten. Wanneer je met de HouseBoat liever ergens relaxed een week op een vaste locatie wilt verblijven, dan kan dat natuurlijk ook. We denken graag met je mee over de mooiste bestemmingen.

Stel je zelf eens voor; ‘De vriendelijkheid op het water en de gemoedelijke gastvrijheid van de Friezen geven je het echte vakantiegevoel. Even helemaal weg van de dagelijkse drukte. Samen met vrienden of familie echt tijd voor elkaar hebben’

Veelgestelde Vragen

Twee weken voor vertrek ontvangt u van ons de laatste reisinformatie. Hierbij ontvangt u een formulier waarbij u eventueel extra bij te boeken opties aan kunt geven maar ook uw verwachte aankomsttijd.
Uw boot is beschikbaar vanaf het tijdstip dat vermeldt staat op uw contract. Als u aankomt bij Yachtcharter Sneek dan kunt u zich melden bij onze receptie. Hier krijgt u eventuele laatste uitleg van de afvaartprocedure, wordt de noodzakelijke administratie bijgewerkt en daarna wordt u naar uw schip gebracht. U krijgt tijd om uw bagage aan boord te brengen en eventuele spullen op hun plek te leggen. Als u alles aan boord heeft wordt u verzocht dit aan te geven bij de receptie, zodat wij weten dat u klaar bent voor de technische uitleg.  Indien u een vaarcursus heeft geboekt komt de schipper aan boord op het door u aangegeven tijdstip.

Na bovengenoemde handelingen kan uw vaarvakantie echt beginnen.

Op schepen tot 15 meter mag u zonder vaarbewijs varen. Bij ons kunt u een boot huren zonder vaarbewijs, deze heeft u wettelijk niet nodig. Heeft u geen ervaring raden wij u wel aan een vaarcursus bij te boeken.

Ook zonder ervaring kunt u bij ons een boot huren. Naast de standaard technische uitleg raden wij wel ten zeerste aan om een vaarcursus bij te boeken. Wij werken samen met Vaarschool Noord Nederland en bieden verschillende mogelijkheden m.b.t. het volgen van een vaarcursus aan. Een vaarcursus boekt u al vanaf 2 of 4 uur. Er komt een schipper bij u aan boord op het door u gehuurde schip en gaat met u te varen. U krijgt o.a. uitleg over waar u op moet letten als u gaat varen, regelgeving en er wordt geoefend met aanleggen en manoeuvreren.

Varen met kinderen is juist een aanrader. U bent veel buiten en veel van onze schepen bieden veel ruimte om op het dek te vertoeven. Bij mooi weer kunnen kinderen lekker zwemmen. Een vaarvakantie biedt veel afwisseling wat voor kinderen erg leuk is. We hebben ook twee schepen (Simmerskip 950 AK Dolores/Twirre) waar een kinderbedje aan boord is voor de kleinste schippers. Bij de receptie krijgt u zwemvestjes mee voor uw kinderen.

Wij brengen eenmalig schoonmaakkosten in rekening, de hoogte van het bedrag is afhankelijk van de lengte van het door u gehuurde schip. Daarnaast wordt het schip bij terugkomst weer vol getankt, het dieselverbruik brengen wij ook in rekening.
Naast de kosten die u bij ons kwijt bent moet u nog rekening houden met het betalen van eventueel brug en sluis- en liggeld, afhankelijk van waar u gaat overnachten.

Wij vragen een borg van € 500,00

Meer Informatie?