Vaarcursus

Vaarcursus

Yachtcharter Sneek werkt met ervaren vaarleraren en biedt u de volgende mogelijkheid;
Mocht u geen of weinig ervaring hebben op het gebied van varen dan bieden wij u de mogelijkheid om onder leiding van een professionele instructeur een vaarcursus te boeken.

Tijdens de cursus komt er een ervaren schipper aan boord die u instructies geeft op het door u gehuurde schip. U leert tijdens deze cursus de fijne kneepjes van het vak, hoe leg ik een schip aan, welke rollen hebben de bemanningsleden aan boord, wat zijn de regels op het water. Kinderen aan boord krijgen ook een taak zodat ieder aan boord betrokken is.

Manoeuvreercursus

Indien u geen of weinig vaarervaring heeft is het aan te raden een korte cursus te boeken. Bij het ophalen van de boot gaat er een ervaren instructeur met u mee het water op. Tijdens deze cursus leert u o.a. aanleggen, manoeuvreren en wordt u ingelicht over de regelgeving op het water. Door deze cursus te volgen krijgt u meer zekerheid in het besturen van uw boot en daardoor heeft u meer vakantieplezier. We bieden een 2 uur durende cursus voor €95,00 aan.

Heeft u andere wensen op het gebied van cursussen dan kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden.

Cursus van 2 uren

Tijdens de korte vaarcursus van 2 uren gaat u met een schipper aan boord een stuk te varen. Deze schipper legt u uit wat het schip doet en maakt u er mee vertrouwd. Hij laat u zien en voelen hoe u het beste aanlegt, geeft u praktische tips mee en leert de kleine matrozen de do’s en don’ts op een boot. Tevens worden de knooptechnieken weer opgefrist en wordt er een goede route uitgestippeld.

Indien deze cursus te kort is of u wilt graag langer les, kijken we samen naar de mogelijkheden. Veiligheid staat voorop.


Dagcursus

Wilt u als een ervaren schipper op vakantie gaan en niks aan het toeval over laten, dan kunt u ook een dag met een schipper op pad. In alle rust wordt alles stap voor stap geoefend, net zolang totdat u het kunt

‘De Friese wateren geven je het gevoel van vrijheid en geluk’

Varen in Friesland

Onze haven in Sneek ligt op het Doorvaarthoogte
Naast de doorvaarthoogte van het schip bepaalt ook de diepgang welke vaargebieden u tot uw beschikking heeft. Hoewel er in Friesland vele beweegbare bruggen zijn, zijn er ook veel onbeweegbare bruggen met een doorvaarthoogte van 2,50 meter.

Onze modellen zijn met een hoogte van 2,40 meter ideaal voor dit vaargebied. Alleen al in Friesland heeft u met een lage kruiphoogte de mogelijkheid om 600 km water te bevaren. Wat deze provincie bij uitstek geschikt maakt voor een vaarvakantie. Een ander voordeel van boten met een lage doorvaarthoogte is dat ze minder gevoelig zijn voor de wind. Hierdoor vaart het schip lichter en kunt u makkelijker manoeuvreren.

Leeuwarden