4-dagen route zuidelijk

4 Dagen route, Zuid Friesland

 

In plaats van een hele week kunt u ook bij ons 4 dagen een boot huren en lekker een midweek varen in Friesland: rustgevend en ontspannend.
Deze route brengt u in het zuidelijk gedeelte van de provincie Friesland en naar de provincie Overijssel. U vaart door ruige natuur, de Weerribben, het natuurreservaat “de Wieden”. Schitterend zijn ook de Kalenberger Grachten. Onderweg kunt u afmeren in leuke plaatsen, als bijvoorbeeld Sloten, Kuinre, Ossenzijl, maar ook Heerenveen met zijn gevarieerde winkelpromenade is aan te bevelen. Het is zeker de moeite waard om de laatste avond in deze sfeervolle plaats te overnachten.
U vaart door veel smalle kanaaltjes en riviertjes, met sluizen en ook zelfbediende bruggen. Voor de route naar het zuiden is ervaring niet vereist, maar wel in uw voordeel.

1 midweek, 4 dagen lekker varen in het zuidelijke gedeelte van Friesland
Vaartijd per dag: 4/5 uren
Lengte: ca. 110 km

 

 

 

Overnachtings voorstellen:
1. Sloten
2. Kuinre
3. Heerenveen

 

 

Sloten:
Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Met uw boot is het hier goed toeven in dit lieflijke stadje. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.

Kuinre:
Vanuit Kuinre kunt u met uw gehuurde fiets (als optie bij uw huurboot bij te boeken) de omgeving verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar Emmeloord fietsen, een plaats waar van alles te beleven is.

Heerenveen:
U vaart door naar Heerenveen waar u aan kunt leggen in het centrum. Heerenveen is een echte sportstad met het bekende ijsstadion Thialf en het Abe Lenstra stadion van SC Heerenveen. U haalt ’s ochtends uw heerlijk verse broodjes bij Bakkerij Lenes en kunt ’s avonds genieten van een pannenkoek op het pannenkoekschip of een bezoek brengen aan het theater van Heerenveen of één van de vele kroegjes. Met uw huurboot naar Heerenveen is echt leuk.