Amsterdam Route

Amsterdam route

 

De Amsterdamroute is een nieuwe route voor de geoefende schipper. Via de  prachtige plaatsen Lemmer en Urk komt u in Amsterdam terecht. Door hier een dag te blijven liggen kunt u de prachtige musea bezoeken, winkelen of genieten van wat Amsterdam nog meer te bieden heeft. Na 2 dagen Amsterdam vaart u via de vissersplaats Spakenburg door naar Elburg. Vanuit Elburg trekt u de polder in naar Vollenhove waarna de prachtige weerribben met al hun natuur voor u liggen. Na een overnachting in Ossenzijl gaat u terug naar Friesland en via het watersportdorp Langweer komt u weer in Sneek. Voor een 2 weekse vakantie zijn Lelystad, Harderwijk, en Joure nog goede extra overnachtings mogelijkheden.

Voor deze route moet u minimaal 1x eerder bij ons geboekt hebben.

De route is maar voor een aantal boten uit onze vloot beschikbaar.

Overnachtingsvoorstellen:
1. Lemmer • 2. Urk • 3. Amsterdam • 4. Amsterdam • 5. Spakenburg • 6. Elburg • 7. Vollenhove • 8. Ossenzijl • 9. Langweer • 10. Sneek

 

 

 

 


Lemmer:
Vanuit Sneek vaart u met uw huurboot naar Lemmer, dat bekend staat om het nog altijd werkende Woudagemaal, wat op de UNESCO lijst staat.
Lemmer heeft een prachtige ligging tussen het Ijsselmeer en de Friese Meren en heeft een historisch en gezellig centrum te bieden. Een prima plek om te overnachten.

Urk:
Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Dat móet u eens beleven. Het is een voormalig eiland wat nu een pittoresk dorpje is waar men nog steeds het eilandgevoel heeft. In het centrum vindt men een doolhof van steegjes, knusse pleintjes en karakteristieke geveltjes.

Amsterdam:
Voor het eerst laat Yachtcharter Sneek u onze hoofdstad Amsterdam beleven. Heerlijk om deze stad met zijn vele musea, parken en winkelstraten te ontdekken. U overnacht hier twee nachten op uw huurboot. En dan nog heeft u tijd te kort om alle moois te ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Spakenburg:
Spakenburg is ook een echt vissersdorp. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan, want er zijn mensen die hier nog in klederdracht lopen. Breng eens een bezoekje aan het visserij- en klederdrachtmuseum en ga er op de foto als aandenken aan deze prachtige route van Friesland naar Amsterdam.

Elburg:
Elburg is één van de mooiste vestingen van Nederland. Het is de moeite waard om de kaas- en ijsboerderij en de palingrokerij te bezoeken. Maak een mooie wandeling door deze oude hanzestad of geniet vanaf uw boot van uw vrijheid!

Vollenhove:
Het vroegere Zuiderzeestadje Vollenhove ligt aan de grens met de Noordoost Polder. Het is een pittoresk havenstadje. Vollenhove heeft veel historische gebouwen en een prachtig park met een oude ruïne, waar jaarlijks openluchtvoorstellingen worden gegeven.

Ossenzijl:
U vaart door het natuurgebied de Weerribben en komt uit in Ossenzijl.

De Kalenbergergracht is een belangrijke doorgaande scheepvaartroute, maar tegenwoordig kunt u er met uw huurboot over heen varen. De sluis van Ossenzijl is inmiddels verplaatst naar Fries grondgebied. Vlak daarbij is de oude Driewegsluis, waarmee je varend ook in het Mallegat van Oldemarkt, aan de Lende kunt komen.

Langweer:
Terug in Friesland!
Langweer is een klein, maar erg gezellig dorp, waar veel watersporters het vertier opzoeken. Knusse restaurantjes en terrassen en winkeltjes die de moeite waard zijn. Varend met uw huurboot over de Langweerder Wielen kunt u genieten van alle moois wat Friesland te bieden heeft.

Sneek:
Sneek is de thuishaven van Yachtcharter Sneek. In Sneek valt altijd wat te beleven. Zo heeft men de “Sneekweek”, het “Stratenfestival”, de “Culinaire evenementen” Sneek heeft een groot centrum met veel winkels en een scala aan restaurants en uitgaansmogelijkheden. Yachtcharter Sneek is blij dat ze in Sneek gevestigd is.