Noordelijke Elfstedentocht route

Noordelijke Elfstedentocht route

In 2013 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het noordelijke deel van de elfstedentocht is bevaarbaar gemaakt voor boten tot 2,40 meter. Vanuit Sneek vaart u naar  Bolsward voor de eerste overnachting. Hiervandaan vertrekt u naar de prachtige havenstad Harlingen en vervolgens de mooie historische stad Franeker met het planetarium. Hierna volgt het nieuwe gedeelte via het beroemde bruggetje van Bartlehiem naar Dokkum. Na een bezoek aan Dokkum vaart u naar de finish op de Bonkefeart, kunt u overnachten in het centrum van Leeuwarden en van hier uit weer terug naar Sneek. Een prachtige nieuwe route met grote variatie aan steden en natuur. Voor de beginnende schipper is deze route goed te doen.

Overnachtingsvoorstellen:
1. Bolsward
2. Harlingen
3. Franeker
4. Dokkum
5. Leeuwarden
6. Sneek

Harlingen:
Harlingen is één van de Friese elf steden. Men kan met een huurboot van Yachtcharter Sneek in de binnenstad liggen in één van de prachtige grachten.
Harlingen staat bekend om zijn levendige en gezellige karakter. De havenstad bundelt een keur aan activiteiten, met voor elk wat wils.
Waar kun je nog met een motorboot in de stad afmeren? Juist, in Harlingen. Het water dringt tot ver in het centrum door.

Franeker:
Franeker mag u zeker niet overslaan tijdens de Noordelijke elfstedenroute. Franeker kenmerkt zich net als de collega steden van Friesland door een oud centrum met een bolwerk aan prachtige panden. In combinatie met een gevarieerd winkelhart en diverse gezellige terrassen en restaurants is het goed toeven in Franeker. Zeker ook omdat de stad op het gebied van kunst en cultuur veel te bieden heeft.

Dokkum:
Dokkum is de noordelijkste stad van Nederland en is één van de Friese elf steden. Dokkum heeft een rijk verleden en telt meer dan 140 rijksmonumenten. Het is een gezellige plaats met veel winkels en restaurants. Yachtcharter Sneek beveelt u deze prachtige stad van harte aan.

Leeuwarden:
Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is niet alleen bekend om de elfstedentocht. In het historische hart van Leeuwarden liggen de oude markten. Een overzichtelijk netwerk van straten en pleinen met tal van leuke en interessante winkels en horecagelegenheden. Of u nu internationaal wilt eten, de friese biologische keuken wilt uitproberen of liever gaat voor de Hollandse pot, u vindt het allemaal. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Sneek:
Sneek is de thuishaven van Yachtcharter Sneek. Nadat u uw huurboot in ontvangst hebt genomen, kunt u eerst deze watersportstad bij uitstek gaan ontdekken, maar u kunt dat ook doen aan het einde van de Noordelijke elfstedenroute.
In Sneek valt altijd wat te beleven. Zo heeft men de “Sneekweek”, het “Stratenfestival”, de “Culinaire evenementen” Sneek heeft een groot centrum met veel winkels en een scala aan restaurants en uitgaansmogelijkheden. Yachtcharter Sneek is blij dat ze in Sneek gevestigd is.

Bolsward:
Bolsward is een stad die u zeker niet mag overslaan. Een stad met vele bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en de oude binnenstad met grachtjes. Ook vindt men hier de distilleerderij Sonnema Beerenburg en zijn er vele evenementen, zoals het “Heamielfeest”in juni en de “Bolletongersdei” (stierendonderdag) met een mar