Friesland route

Friesland route

 

 

De Friesland route is een afwisselende route; brede wateren, smalle kanalen en riviertjes, ruime meertjes. Langs leuke dorpjes en steden, zoals bijvoorbeeld Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland, of Leeuwarden, de hoofdstad van onze provincie, waar u  in de Prinsentuin kan overnachten. Spannend en bijzonder leuk is de doorvaart van Wergea. Deze route is zeer geschikt  voor beginners. De eerste dagen vaart u op breed water en komt u geen sluizen tegen. Naarmate u de route volgt en u steeds meer ervaring krijgt, groeien de vaardigheden per dag.

Overnachtingsvoorstellen:
1. Eernewoude • 2. Dokkum • 3. Leeuwarden • 4. Akkrum  5. Sloten • 6. Bolsward

 

varen door friesland

 

 

 

 Eernewoude:

Eernewoude is een super klein watersportdorpje dat midden in de het “Princenhof” ligt. Een prachtig gebied waar u met uw huurboot kunt genieten. Dit is Friesland op en top.

Dokkum:
Dokkum is de noordelijkste stad van Nederland en is één van de Friese elf steden. Dokkum heeft een rijk verleden en telt meer dan 140 rijksmonumenten. Het is een gezellige plaats met veel winkels en restaurants.

Leeuwarden:
Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is niet alleen bekend om de elfstedentocht. In het historische hart van Leeuwarden liggen de oude markten. Een overzichtelijk netwerk van straten en pleinen met tal van leuke en interessante winkels en horecagelegenheden. Of u nu internationaal wilt eten, de friese biologische keuken wilt uitproberen of liever gaat voor de Hollandse pot, u vindt het allemaal. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Akkrum:
Akkrum is een gezellig dorp om een nachtje met uw huurboot te overnachten. Er zijn leuke winkeltjes en er wordt van alles georganiseerd in de zomer zoals mastklimmen en een watermuziekspectakel. Een leuke attractie om met kinderen naar toe te gaan is het Kameleondorp Terherne, wat dicht in de buurt van Akkrum ligt. Hier kan men naar het avontureneiland gaan, waar je kan touwslingeren, polsstokspringen over de sloot. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen.

Sloten:
Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Als afsluiting van de Noordroute is het hier goed toeven in dit lieflijke stadje. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.

Yachtcharter Sneek nodigt u uit om het zelf te ontdekken.

Bolsward:
Bolsward is een stad die u zeker niet mag overslaan. Een stad met vele bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en de oude binnenstad met grachtjes. Ook vindt men hier de distilleerderij Sonnema Beerenburg en zijn er vele evenementen, zoals het “Heamielfeest”in juni en de “Bolletongersdei” (stierendonderdag) met een markt.