Friesland route

Friesland route

vaarroute

De Friesland route is een afwisselende route; brede wateren, smalle kanalen en riviertjes, ruime meertjes. Langs leuke dorpjes en steden, zoals bijvoorbeeld Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland, of Leeuwarden, de hoofdstad van onze provincie, waar u  in de Prinsentuin kan overnachten.  Deze route is zeer geschikt  voor beginners. De eerste dagen vaart u op breed water en komt u geen sluizen tegen. Naarmate u de route volgt en u steeds meer ervaring krijgt, groeien de vaardigheden per dag.

 

Overnachtingsvoorstellen:
1. Joure
2. Sloten
3. Bolsward
4. Leeuwarden
5. Dokkum
6. Eernewoud
7. Sneek

Joure
Uw eerste overnachting is in Joure. Slechts een ruim uur varen van Sneek, dus perfect voor de eerste dag. Joure heeft alles, slager bakker en supermarkt, op loopafstand van de haven. Dus moet u nog boodschappen doen.

Sloten:
Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Het is hier goed toeven in dit lieflijke stadje. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.
Yachtcharter Sneek nodigt u uit om het zelf te ontdekken.

Bolsward:
Bolsward is een stad die u zeker niet mag overslaan. Een stad met vele bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en de oude binnenstad met grachtjes. Ook vindt men hier de distilleerderij Sonnema Beerenburg en zijn er vele evenementen, zoals het “Heamielfeest”in juni en de “Bolletongersdei” (stierendonderdag) met een markt.

Leeuwarden:
Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is niet alleen bekend om de elfstedentocht. In het historische hart van Leeuwarden liggen de oude markten. Een overzichtelijk netwerk van straten en pleinen met tal van leuke en interessante winkels en horecagelegenheden. Of u nu internationaal wilt eten, de friese biologische keuken wilt uitproberen of liever gaat voor de Hollandse pot, u vindt het allemaal. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Dokkum:
Dokkum is de noordelijkste stad van Nederland en is één van de Friese elf steden. Dokkum heeft een rijk verleden en telt meer dan 140 rijksmonumenten. Het is een gezellige plaats met veel winkels en restaurants.

Eernewoude:
Eernewoude is een super klein watersportdorpje dat midden in de het “Princenhof” ligt. Een prachtig gebied waar u met uw huurboot kunt genieten. Dit is Friesland op en top. Dit gebied leent zich ook uitstekend voor een ‘Marrekrite’ overnachting.

 

Sneek
De laatste nacht van uw vakantie  verblijft u in Sneek. U kunt er voor kiezen om alvast bij ons in de haven te gaan liggen, maar het centrum van Sneek is ook een goede optie, en geeft u de volgende ochtend genoeg tijd om op tijd weer de boot in te leveren.