Noordroute

Noord route

 

De Noordroute is een hele afwisselende route. U vaart op brede wateren, smalle kanalen en riviertjes, ruime meertjes, langs leuke dorpjes en steden, als bijvoorbeeld Dokkum. Deze stad is de noordelijkste stad van Nederland.
Hierna vaart u naar Leeuwarden, de hoofdstad van onze provincie, waar u leuk in de Prinsentuin kan overnachten. Heel leuk is ook zeker het varen door de Princenhof, een schitterend natuurgebied evenals de vaart van Leeuwarden naar Bolsward onder vele lage bruggetjes is zeker de moeite waard. Deze Route is bijzonder geschikt voor beginners. De eerste dagen begint de route op breed water. U komt ook bij deze route geen sluizen tegen. Naarmate u de route volgt en u steeds meer ervaring krijgt, groeien de vaardigheiden per dag.

Overnachtingsvoorstellen:
1. Grou/Princenhof • 2. Kollum • 3. Dokkum •  4. Leeuwarden • 5. Bolsward • 6. Sloten

Grou:
Grou is een geliefd watersportdorp. Een dorp met karakteristieke geveltjes, een gezellig centrum met veel horecagelegenheden en een moderne jachthaven. Ook de watersportdorpen er omheen hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Met uw gehuurde schip van Yachtcharter Sneek moet u zeker dit dorp gaan bezoeken.

Princenhof:
“De Princenhof” en “De Alde Feanen” bij Eernewoude behoren tot de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland.Met zijn prachtige plassen en vaarten is het een uniek gebied om te varen.

Kollum:
Het dorp Kollum is centraal gelegen tussen Leeuwarden, Drachten en Groningen. Het ligt in de onmiddelijke nabijheid van één van de belangrijkste natuur- en recreatiegebieden van Friesland; het Nationaal Park Lauwersmeer.
Kollum is een aantrekkelijke plaats voor watersporters, met een jachthaven op loopafstand van het gemoedelijke centrum.

Dokkum:
Dokkum is de noordelijkste stad van Nederland en is één van de Friese elf steden. Dokkum heeft een rijk verleden en telt meer dan 140 rijksmonumenten. Het is een gezellige plaats met veel winkels en restaurants. Yachtcharter Sneek beveelt u deze prachtige stad van harte aan.

Leeuwarden:
Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is niet alleen bekend om de elfstedentocht. In het historische hart van Leeuwarden liggen de oude markten. Een overzichtelijk netwerk van straten en pleinen met tal van leuke en interessante winkels en horecagelegenheden. Of u nu internationaal wilt eten, de friese biologische keuken wilt uitproberen of liever gaat voor de Hollandse pot, u vindt het allemaal. Ook zijn er veel uitgaansmogelijkheden.

Bolsward:
Bolsward is een stad die u zeker niet mag overslaan. Een stad met vele bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en de oude binnenstad met grachtjes. Ook vindt men hier de distilleerderij Sonnema Beerenburg en zijn er vele evenementen, zoals het “Heamielfeest”in juni en de “Bolletongersdei” (stierendonderdag) met een markt.

Sloten:
Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Als afsluiting van de Noordroute is het hier goed toeven in dit lieflijke stadje. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.

Yachtcharter Sneek nodigt u uit om het zelf te ontdekken.