Zuidroute

YCS-Z-route

Yachtcharter Sneek biedt u vanuit Sneek ook de Zuidroute aan.

Deze route vaart uw huurboot naar de provincie Overijssel. U vaart door de ruige natuur, de Weerribben en het natuurreservaat “de Wieden”. Onderweg kunt u afmeren in leuke plaatsen als bijvoorbeeld Steenwijk en Blokzijl, waar u de sfeer van de oude zeehaven kunt inademen.

Maar ook Heerenveen is zeker aan te bevelen met zijn gevarieerde winkelpromenade. Het is zeker de moeite waard om de laatste avond in deze sfeervolle plaats te overnachten.

De Zuidroute is geschikt voor de gevorderde schipper. U vaart door vele smalle kanaaltjes en riviertjes, met sluizen en ook zelfbedienings bruggen.

Voor meer informatie over dit zuidelijke gebied: Waterreijk

Ervaring is niet vereist, maar wel in uw voordeel.

Overnachtingsvoorstellen:
1. Sloten • 2. Kuinre • 3. Blokzijl • 4. Zwartsluis • 5. Steenwijk • 6. Heerenveen

genieten van de rust, natuur en gezellige dropjes

 

 

 

 

 

Sloten:
Sloten is de kleinste stad van Nederland en zeer geliefd bij watersporters. Vriendelijke mensen en een prima sfeer.

Kuinre:
Vanuit Kuinre kunt u met uw gehuurde fiets (als optie bij uw huurboot bij te boeken) de omgeving verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar Emmeloord fietsen, een plaats waar van alles te beleven is.

Blokzijl:
Water, natuur en cultuur zijn de belangrijkste ingrediënten in Blokzijl. Op de fiets, wandelend of varend door het ongerepte natuurgebied, het Giethoornse meer. Blokzijl straalt rust uit. Heerlijk op uw huurboot genieten.

Zwartsluis:
Zwartsluis dankt zijn naam aan de overdekte sluis in het Meppelerdiep, de Swarte Sluys genaamd. Vroeger was het de tweede haven van Overijssel, bekend als doorvoerhaven van turf. Het stadje is uitgegroeid tot de poort naar het water in noordwest Overijssel; het uitgestrekte, unieke natuur- en recreatiegebied van de Weerribben en Wieden.

IMG_5742 (Custom)

vaarroute door de weerribben

Steenwijk:
U vervolgt de route naar Steenwijk. Stadswallen en grachten  en leuke winkels in combinatie met gezelligheid vindt u in Steenwijk.

Heerenveen:
Dit is alweer de laatste overnachting van de Zuidroute. Heerenveen is een echte sportstad met het bekende ijsstadion Thialf en het Abe Lenstra stadion van SC Heerenveen.  U kunt met uw schip in het centrum van Heerenveen afmeren. U haalt ’s ochtends uw heerlijk verse broodjes bij Bakkerij Lenes en kunt ’s avonds genieten van een pannenkoek op het pannenkoekschip of een bezoek brengen aan het theater van Heerenveen of één van de vele kroegjes. Met uw huurboot naar Heerenveen is echt leuk.