Vaarcursus

Yachtcharter Sneek werkt samen met Vaarschool Noord Nederland en biedt u de volgende mogelijkheden;
Mocht u geen ervaring hebben op het gebied van varen dan bieden wij u de mogelijkheid om onder leiding van een professionele instructeur een vaarcursus te boeken.

Tijdens de cursus komt er een ervaren schipper van Vaarschool Noord Nederland aan boord die u instructies geeft op het door u gehuurde schip. U leert tijdens deze cursus de fijne kneepjes van het vak, hoe leg ik een schip aan, welke rollen hebben de bemanningsleden aan boord, wat zijn de regels op het water. Kinderen aan boord krijgen ook een taak zodat ieder aan boord betrokken is.

Ervaring opdoen door middel van deze cursus vergroot gegarandeerd uw vaarvakantie plezier. Indien u geen ervaring heeft is het volgen van de cursus niet verplicht maar raden wij het wel ten zeerste aan, ook bij geringe ervaring of voor het opfrissen van uw eerdere ervaringen is deze cursus te boeken. De instructeur past de oefeningen aan aan uw niveau en wensen.

Deze cursus is standaard te boeken voor 2, 3 of 4 uur. Een gehele dag op pad met schipper, ook dat kan op aanvraag.
Prijzen:

2 uur    €120,-
3 uur    €175,-
4 uur    €225,-

  • Heeft u andere wensen op het gebied van cursussen of wilt u graag een schipper mee op uw vakantie dan kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden.

Cursus van 2 uren

Tijdens de korte vaarcursus van 2 uren gaat u met een schipper aan boord een stuk te varen. Deze schipper legt u uit wat het schip doet en maakt u er mee vertrouwd. Hij laat u zien en voelen hoe u het beste aanlegt, geeft u praktische tips mee en leert de kleine matrozen de do’s en don’ts op een boot. Tevens worden de knooptechnieken weer opgefrist en wordt er een goede route uitgestippeld.

Cursus van 4 uren

Tijdens de vier uur durende cursus wordt er extra veel aandacht besteed aan het aanleggen, achteruit varen, regelgeving op het water. De schipper brengt u naar de kleinste havens om u daar vervolgens vertrouwd te maken met het aanleggen, draaien en stoppen in de kleine ruimtes. Iemand die nog nooit gevaren heeft maar er wel een beetje aanleg voor heeft is dit de ideale start van een vakantie.

Dagcursus

Wilt u als een ervaren schipper op vakantie gaan en niks aan het toeval over laten, dan kunt u ook een dag met een schipper van Vaarschool Noord Nederland op pad. In alle rust wordt alles stap voor stap geoefend, net zolang totdat u het kunt.

Mijn man dacht dat jij wel aardig kon varen, hoe moeilijk kan het zijn dacht hij. Voor m’n eigen gemoedstoestand heb ik toch een cursus geboekt van 2 uur. Hij zal het niet snel toegeven, maar zonder die curcus was onze vakantie een stuk minder ontspannen geweest. Varen is gewoon niet altijd makkelijk, maar dankzij onze instructeur wisten we ons in alle situaties goed te redden.
Mevrouw J. Tromp
Vlissingen
We hadden nog nooit op een boot gezeten, maar toch de stap gezet. Na een 4 uur durende curcus van Max voelden we ons volleerde schippers. Ook de manier waarop de gevaren aan de kinderen werd duidelijk gemaakt was een meerwaarde. Max bedankt!
Familie Hoogterp
Culemborg